Mājas lapa: http://www.fb.me/Dzeltenais

PAR TO, KO CITI NOKLUSĒ…

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Skandāls! Arēnā Rīga notikšot smagās mūzikas megakoncerts, par kuru tā izziņotie dalībnieki paši neko nezina!
Publicēts 29. oktobrī, 2013.
Parādījušies pirmie plakāti, kuri reklamē nākamā gada 5. aprīlī paredzētu lielkoncertu Arēnā Rīga ar nosaukumu «Metal All Stars».

Plakāti un interneta resursi apgalvoja, ka Eiropas tūrē piedalīšoties SLAYER dziedātājs un basists Toms Araija, SOULFLY un CAVALERA CONSPIRACY līderis Makss Kavalera, trīs kādreizējie MEGADETH biedri, JUDAS PRIEST vokālists Robs Halfords, tika pieminēta arī tāda grupa kā VENOM un daudzi citi mūzikas pasaulē respektēti vārdi.   

Burtiski tajā pašā dienā, kad šis pasākums tika izziņots Rīgā un tika uzsākta biļešu tirdzniecība diapazonā no 21 līdz 40 latiem, sāka birt atsaukumi. Toms Araija paziņoja, ka ne viņam, ne SLAYER nav nekāds sakars ar šo tūri, un SLAYER logo izmantošana plakātos principā būtu uzskatāma par cilvēku maldināšanu. Ģitāras virtuozs Mārtijs Frīdmans, kurš jau daudzus gadus dzīvo Japānā, komentēja: «Mana epasta kaste šorīt uzsprāga ar jautājumiem par Eiropas tūri ar nosaukumu «Metal All Stars», kur arī mans vārds bija sarakstā. Kaut gan tā izskatās pēc fantastiskas tūres, es par to nezinu pilnīgi neko, es nezinu tās organizētājus vai to, kāpēc viņi izmanto manu vārdu. Es neesmu iesaistīts šinī tūrē nekādā veidā,» punktu pieliek Frīdmans, piebilstot, ka tajā laikā viņš plāno būt tūrē Ziemeļamerikā ar savu jaunāko soloalbumu. 

Līdzīgi reaģējuši arī citi mūziķi, kuru vārdi tikuši piesaukti šīs it kā koncerttūres sakarā. Papildus aizdomas izraisa fakts, ka Makss Kavalera tiek pieteikts saistībā ar grupu SEPULTURA, kam tieši šajā nedēļas nogalē iznācis jaunais albums «The Mediator Between Head and Hand Must Be the Heart» — kaut gan labi zināms, ka šajā grupā Makss Kavalera nespēlē jau 17 gadus. Savukārt pieteikto Udo Dirkšneideru mēs tepat šomēnes jau varējām redzēt klubā «Melnā Piektdiena», kur viņš uzstājās ar savu grupu U.D.O. jaunā albuma «Steelhammer» tūres ietvaros. 

Šis nav pirmais gadījums Latvijā, kad koncertu organizēšanā notiek brīnumu lietas. Savulaik ar tām bija īpaši pazīstama Ogres estrāde — tajā koncertēja īstajām grupām līdzīgi dublieri, bet pāris reizes tajā pamanījās uzstāties arī tādas grupas, kuras patiesībā bija jau izjukušas. 

Dīvaino «Metal All Stars» pasākumu, ja tāds vispār notiks, rīkojot producentu kantoris «EM Concert», kurš nav Latvijas uzņēmums. Tie ir tie paši rīkotāji, kuru rīkotais THE KILLERS koncerts Mežaparkā sākās četras stundas vēlāk, kur nebija kārtīgas apsardzes un kur iesildītājiem JAMES neļāva spēlēt vispār, turklāt skaņa bija visai bēdīgā līmenī. 

Tomēr, runājot par pasaules smagās mūzikas vadošajiem māksliniekiem, nav tā, ka vietējais mūzikas tirgus nepastāvētu un ka Latvijā nekas nenotiktu bez šādu apšaubāmu kantoru starpniecības. Piemēram, jau šajā trešdienā, 30. oktobrī, «Melnajā Piektdienā» notiks «Slaughterfest» tūres pasākums, kura ietvaros tik tiešām uz skatuves kāps VENOM dalībnieku projekts M-PIRE OF EVIL, viņiem līdzi būs vieni no Eiropas «thrash» metāla pamatlicējiem — briti ONSLAUGHT, kā arī amerikāņu metāla stūrakmeņi MASTER ar leģendāro Polu Spekmenu priekšgalā.  Klāss Zebiekste, Dzeltenais.lv mūzikas apskatnieks 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: