Mājas lapa: http://www.fb.me/Dzeltenais

PAR TO, KO CITI NOKLUSĒ…

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Policija aiztur sievieti, kura draud Latvijā sarīkot tādu pašu asinspirti kā ASV un Norvēģijā
Publicēts 5. jūlijā, 2013.
Vakar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki par nāves draudu izteikšanu aizturēja kādu 1982.gadā dzimušu sievieti, kura, izmantojot sociālo tīklu Facebook, divas reizes bija publicējusi ierakstus, kuros solīja "sarīkot asinspirti Latvijā".

Informāciju par ierakstiem, kuros tiek solīts Latvijā sarīkot asinspirti, policija saņēma no sociālo tīklu lietotājiem Facebook profilā un Twitter kontā @VPRRP. Sociālo tīklu lietotāji ziņoja, ka sieviete draud veikt masu slepkavošanu, līdzīgu Norvēģijā un ASV notikušajiem gadījumiem.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs uzsver, ka šādus signālus policija uztver ļoti nopietni. "Analizējot citu valstu praksi, kurās ir notikuši masu slepkavošanas gadījumi, esam secinājuši, ka šādi ieraksti sociālo tīklu profilos ir vērtējami kā nopietni draudi sabiedrībai. Ārvalstīs ir novērots, ka bieži šīs personas pirms reālu darbību veikšanas, veic ierakstus sociālajos tīklos vai citos veidos publiski ziņo par saviem nodomiem", skaidro A.Sozinovs.
 Sākotnēji iedzīvotāji policiju informēja par vienu draudu izteikšanas gadījumu, taču īsi pirms aizturēšanas 1982.gadā dzimusī sieviete veica vēl vienu ierakstu, kurā atkārtoti solīja "sarīkot asinspirti".
Šobrīd aizturētā ir ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un ir uzsākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību. Izmeklēšanas gaitā tiks nozīmētas arī vairākas ekspertīzes.
Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks A.Sozinovs izsaka pateicību katram iedzīvotājam, kurš ziņoja par šo gadījumu, un aicina arī turpmāk ziņot, ja šādi gadījumi interneta vidē tiek konstatēti.
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook.com
nra.lv

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: