Mājas lapa: http://www.fb.me/Dzeltenais

PAR TO, KO CITI NOKLUSĒ…

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Konstatēti nopietni ugunsdrošības pārkāpumi teātrī “64 krēsli”
Publicēts 9. oktobrī, 2013.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Rīgas pilsētas būvvaldes amatpersonas ir veikušas dzīvokļa, Marijas ielas 20 piektajā stāvā, apsekošanu, lai pārbaudītu, vai šajā dzīvoklī, kur darbību ir uzsācis teātris“64 krēsli”, tiek ievērotas ugunsdrošības prasības.

Pārbaudes rezultātā tika secināts, ka dzīvoklī, kurā notiek publiski pasākumi, netiek ievērotas būtiskas ugunsdrošības prasības, kas apdraud cilvēku drošību.
Vislielākās bažas ir par to, ka, izceļoties ugunsgrēkam teātra “64 krēsli” telpās vai kādā no apakšējiem dzīvokļiem, dūmi un liesmas izplatīsies pa visu ēku un teātra apmeklētājiem praktiski nebūs iespēju evakuēties, jo ir viena kāpņu telpa – evakuācijas izeja, kurā nav ierīkota dūmu ventilācijas vai novadīšanas sistēma. Tas neatbilst šodien spēkā esošajām ugunsdrošības prasībām ēkām, kurās notiek publiski pasākumi.
Līdzās tam ēka tika celta kā dzīvojamā māja, un tās konstrukcijas ir paredzētas noteiktai slodzei, kura vairākkārt tiek pārsniegta, ja vienā dzīvoklī vienlaicīgi uzturas apmēram 70 cilvēki (teātra telpās ir novietoti 72 skatītāju krēsli). Tādējādi VUGD pastāv bažas, ka pie konstrukciju pārslodzes ir iespējama ēkas konstrukciju deformācija vai pat sabrukums.
Treškārt, teātra “64 krēsli” telpās nav ierīkota ugunsdzēsības signalizācija, pat elementārie autonomie dūmu detektori, un nav izvietoti ugunsdzēšamie aparāti, kas ļauj savlaicīgi atklāt ugunsgrēka izcelšanos un ierobežot tā izplatību.
Pēc telpu apsekošanas VUGD ir ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu par konstatētajiem ugunsdrošības pārkāpumiem, vienlaikus nosakot, ka telpu īpašniekam pārkāpumi ir jānovērš vai jāpārtrauc publisku pasākumu rīkošana šajās telpās. Pēc informācijas no “Biļešu paradīzes” kasēm, tirdzniecība ar biļetēm uz pasākumiem teātrī “64 krēsli” uz doto brīdi nav pārtraukta.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: