Mājas lapa: http://www.fb.me/Dzeltenais

PAR TO, KO CITI NOKLUSĒ…

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Dukuru ģimene cīnās savā starpā
Publicēts 15. februārī, 2012.
Eirodziesmā 2012 bija izveidojusies visai unikāla situācija: neklātienes cīņā sastapās māsa ar brāli, turklāt māsa izpildīja tēva sacerēto dziesmu. Šī unikālā situācija beidzās ar ne mazāk unikālu rezultātu, proti, uzvarēja krietni mazāk pieredzējusī māsa, kurai brālis bija sacerējis tekstu, bet pats ar savu skaņdarbu tālāk netika. Sviests, vai ne?

 

Dukuru ģimenes gadījumā iepriekš minētā situācija nemaz nav tāds sviests. Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei tik tiešām bija pieteikušies abi Dukuru ģimenes bērni: Miks ar savu dziesmu Sweet For Me un nesen pilngadību sasniegusī Paula ar dziesmu Celebration, kurai mūziku komponējis tēvs Edijs Dukurs, bet tekstu atvēlējis brālis. Jāatzīst, ka rezultāts bija visnotaļ likumsakarīgs: Mika dziesma atmiņā nepalika, bet Paulas spriganais gabals pilnīgi pelnīti tika Eirodziesmas finālā. Līdz ar to veidosies interesanta situācija: uz skatuves kā galvenā būs ģimenes pastarīte, fona vokālista lomā iejutīsies tēvs, savukārt brālis varēs vien no malas uz to visu noraudzīties kā dziesmas līdzautors. Protams, nedrīkst nepieminēt ceturto dziedošās Dukuru ģimenes locekli, māti Lolitu, kura pilnīgi noteikti būs turpat pie skatuves – viņa ir arī viena no priekšnesuma idejiskajām autorēm.

Paula Dukure savu muzikālo taciņu sākusi iet pavisam nesen – pirmoreiz savu balsi sākusi atrādīt plašākai auditorijai 11 gadu vecumā, piedaloties dažādos konkursos. Pirmos panākumus guvusi konkursā Zigmara Liepiņa Jaunās zvaigznes, kopā ar brāli Miku piedalījusies arī Bērnu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs. Sekojot Mika muzikālajiem piedzīvojumiem, guvusi pirmo pieredzi kā grupas dalībniece, dziedot brāļa grupā PentIn Dreams. Nav brīnums, ka abi tik saskaņoti centušies uzsākt savu muzikālo karjeru – uz to savus abus bērnus jau agrā bērnībā radinājis tēvs Edijs Dukurs, kurš pazīstams arī kā Igo pavadošā sastāva mūziķis. 2009. gada vasarā visi trīs muzicējošie Dukuri, klausot mammas Lolitas padomam, nolēma piedalīties LNT šovā Dziedošās ģimenes – milzu panākumi gan netika gūti, toties atpazīstamība gan.

Pirmā dalība Eirodziesmas nacionālajā atlasē Dukuriem bija 2009. gadā ar dziesmu Aizejot, kuru kā solists izpildīja Miks. Šoreiz vadošā loma būs Paulai. «Dziesmas teksta un mūzikas rašanās brīdī visai ievērojamu lomu spēlēja tas, ka Paulai tuvojās 18. dzimšanas diena, kas, kā zināms, cilvēka mūžā ir pirmais nopietnais solis pieaugušo pasaulē. Tieši šis notikums lika aizdomāties par to, cik vispār cilvēkam nozīmīgs ir viņa vecums un aizejošais laiks. Mums nevajadzētu par to uztraukties ne mirkli, svinam dzimšanas dienas, baudot draugu sabiedrību, esam laicīgi un dzīvojam pozitīvi!» šāda ir dziesmas Celebration anotācija.

nra.lv 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: