Mājas lapa: http://www.fb.me/Dzeltenais

PAR TO, KO CITI NOKLUSĒ…

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Aigaram Grāveram uzdāvina unikāla purva ozola stādu
Publicēts 21. maijā, 2014.
Leģendārā grupa „Jumprava” sniedza nelielu koncertu krāšņi ziedošu augu izsolē Uzzied eņģeļu koks Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī, kur tika vākti līdzekļi neizārstējami slimo bērnu aprūpei.

Kāpjot uz skatuves, mūziķi atzina, ka neatceras muzicējuši tik agrā, saulainā rīta stundā un pauda prieku par sirsnīgo uzņemšanu. Dzirdot vecās pazīstamās dziesmas – Lidmašīna, Tālu aizgāja, Šeit lejā, Prom no pilsētas, Ziemeļmeita - klātesošie dziedāja līdzi un daži pat uzdejoja. Aktīvākajiem dejotājiem Aigars Grāvers dāvināja „Jumpravas” jauno disku Laiks runā, kurš nupat laists klajā par godu grupas 30 gadu jubilejai un kura popularizēšanas koncertturneja pa Latviju gaidāma šā gada rudenī. 

 

Pateicībā par grupas bezmaksas koncertu NBD direktors Andrejs Svilāns mūziķiem pasniedza dāvanas – A. Grāvers mājās aizveda milzīgu purva ozolu, tik smagā podā iestādītu, ka knapi varēja pacelt, un uztraucās, ka mašīnas amortizatori diez vai tādu smagumu spēs izturēt. Taču mūziķis par dāvanu bija priecīgs un teica, ka pie viņa mājas Pārdaugavā atradīsies vieta šim milzenim. Tas ir unikāls ozols, uzaudzis no sēklas, ko A. Svilāns ievācis Vācijā. „Apstādījumos Latvijā purva ozols vēl arvien ir liels retums. Suga līdzīga Amerikas sarkanajam ozolam, taču lapas ir dziļāk šķeltas un rudenī krāsojas kaparsarkanos toņos. Nosaukums „purva ozols” nenozīmē, ka koks būtu jāstāda slīkšņā. Ozols var sasniegt vairāku simtu gadu vecumu un ievērojamu stumbra apkārtmēru,” pastāstīja A. Svilāns.

Pārējie mūziķi – Aigars Grauba, Aigars Krēsla un Ainārs Ašmanis – tika pie vieglākām dāvanām – spilgti rozā ziedošiem mūžzaļo rododendru stādiem. 

A. Grāvers izsolē iegādājās arī vasaras ābeli ‘Red Melba’. Pēc paša atzinuma, viņam garšo  sulīgi, saldi āboli, tāpēc izvēlējies šķirni, kas izslavēta par garšīgajiem augļiem. „Es būtu pircis parasto cukuriņu, taču ceru, ka arī šie āboli ātri tiks „izķerti”, kad kopā ar savējiem un draugiem pēc gadiem sēdēšu dārzā”, teica A. Grāvers.     

Pēc koncerta „Jumpravu” ielenca fanu pūlītis, kuri lūdza autogrāfus un kopā fotografējās. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: